IniciAppS’aprova una moció per la implantació de la salut bucodental integral a...

S’aprova una moció per la implantació de la salut bucodental integral a la sanitat pública

En Comú Podem Tordera va presentar ahir en el plenari una moció per la implantació de la salut bucodental integral en l’àmbit de la sanitat pública.

A la moció s’explica que la llei 12/2020, del 13 d’octubre de salut bucodental publicada en el “Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya”, impulsada per En Comú Podem i aprovada pel Parlament de Catalunya és un pas endavant per a resoldre uns dels problemes que pateix la població, sobretot, els sectors més desfavorits i els treballadors/as: la malaltia bucal.

Des del grup municipal d’ En Comú Podem creuen que la salut de les persones ha d’anar per sobre dels interessos econòmics d’uns pocs i és per això que proposa a la moció que el pressupost de sanitat 2021 es dediqui una partida per a reglamentar i desplegar la llei 12/2020, del 13 d’octubre de salut bucodental. Defensava la moció el regidor d’en Comú Podem, Salvador Giralt.

bucodental ECP

També es demana que de manera gradual es vagi ampliant la cartera de serveis sanitaris d’atenció bucodental dins de la xarxa d’atenció ambulatòria i que aquests serveis estiguin a la disposició de tota la ciutadania que necessiti o desitgi ser atès dins de la sanitat pública.

La moció va ser aprovada per la unanimitat del plenari. Escoltem el regidor de la CUP, Oriol Serra, el regidor de Més Tordera Xavier Pla; la regidora de ciutadans, Miriam Rocabruna, el regidor d’ERC, Jordi Romaguera; el regidor del PSC Rafa Delgado i la regidora Nàdia Cantero.

bucodental grups

La Llei reconeix la necessitat d’ampliar els serveis que actualment presta el ICS en els ambulatoris perquè l’atenció odontològica camini cap a un horitzó d’universalitat en un àmbit sanitari que en l’actualitat està molt limitat des de la sanitat pública.