IniciAppEl govern català permet les activitats de les festes majors. A Tordera...

El govern català permet les activitats de les festes majors. A Tordera ja s’està preparant la festa de Sant Bartomeu.

La Generalitat permet a partir d’avui les activitats de les festes majors que compleixin les restriccions vigents. Fins ara estaven totes les revetlles suspeses per evitar aglomeracions, però a partir d’ara podran celebrar-se complint les característiques de cada activitat concreta. Aquestes mesures se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres, que amplien l’horari de la restauració i la cultura fins a la 1 i incrementen al 70% l’aforament comercial i als gimnasos.

Davant la possibilitat d’una flexibilització de les mesures, la regidoria de festes de l’Ajuntament de Tordera treballa per aplicar diferents graus de control sanitari, segons la situació pandèmica. Ho explica el regidor de festes, Pau Megias.

festa major megias 1

Sobre les barraques, Megias també preveu que tornin però “en un format diferent”:

festa major megias 2

I davant aquesta situació, l’Ajuntament i l’organització de la festa preveu dos escenaris possibles. Els detalla la regidora de joventut Bàrbara Vergés.

festa major barbara 3

Després de l’èxit dels darrers dos anys, el Parc Prudenci Bertrana tornarà a ser l’epicentre de les activitats de la celebració torderenca. Això sí, enguany també es redistribuiran activitats pels espais del municipi que garanteixin el seguiment sanitari i la bona dinamització.

 El què encara no es pot determinar és la celebració dels actes populars més multitudinaris. Cercavila de Gegants, Cursa del Cós o Piromusical de Festa Major hauran d’esperar a confirmació fins a dates més properes a la celebració, esperant preveure millor la situació sanitària. En parla el regidor Pau Megias.

festa major megias 4

La festa major se celebrarà als voltants del 24 d’agost dia de Sant Bartomeu.

ÚLTIMES NOTÍCIES