IniciAppL’Ajuntament encarrega un estudi sobre la inundabilitat del municipi

L’Ajuntament encarrega un estudi sobre la inundabilitat del municipi

L’Ajuntament de Tordera ha encarregat un estudi d’inundabilitat al municipi. Aquesta iniciativa, impulsada per la regidoria de Medi Rural, pretén conèixer l’estat actual de la inundabilitat en el torrents del terme municipal. Un estudi que ha de servir per reconèixer amb més precisió els trams que poden patir afectacions pel canvi climàtic.

Espais com el torrent de Vallmanya, Can Buscà o Niàgara Parc seran els objectius principals d’aquest estudi. D’aquesta forma, l’Ajuntament vol preparar accions per disposar de recursos i evitar altres catàstrofes des d’un punt de vista de seguretat hidràulica. Ho detalla el regidor de medi rural, Xavier Pla.

pla inundabilitat 1

Pla destaca el doble objectiu que comportarà els resultats d’aquest estudi.

pla inundabilitat 2

L’estudi s’ha encarregat a la Diputació de Barcelona. L’objectiu és la redacció de documents que permetin la presa de decisions sobre les actuacions que cal dur a terme per a la millora, regeneració i/o restauració dels cursos fluvials, marges de rius, torrents i rieres, en sòl urbà, amb un tractament sostenible econòmica i socialment a mig i llarg termini.

ÚLTIMES NOTÍCIES