Tordera és el municipi de Barcelona que té més capacitat d’alimentar la seva població amb productes de conreu de regadiu. Així es desprèn del tercer Tastet de Dades, elaborat per BCN Smart Rural, i titulat Terres que alimenten. El treball aborda l’autosuficiència alimentària dels municipis del territori a partir de la seva superfície agrícola disponible per abastir els seus ciutadans amb aliments de proximitat.
Pel que fa a conreus de regadius, Tordera és el municipi de la demarcació de Barcelona que té la superfície més elevada, amb 831 hectàrees disponibles i una població de 17.516 habitants, el que dóna un grau d’autosuficiència en regadiu del 273%. Li segueix Sant Boi de Llobregat, amb una autosuficiència en productes de regadiu del 44%.
Cal recordar que Tordera és un dels cinc municipis que formen part de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, mentre que Sant Boi és un dels integrants del Parc Agrari del Baix Llobregat.
L’informe ha analitzat les dades de consum d’aliments a Catalunya. A partir d’aquí, els seus promotors han calculat quina és la dotació de sòl agrícola per habitant a la demarcació de Barcelona, tant a escala municipal com comarcal, i l’han comparat amb els indicadors disponibles de la resta de Catalunya.
L’anàlisi de les dades generals posa de manifest que la demarcació de Barcelona segueix sent terra pagesa, però, a l’hora d’abastir els seus ciutadans amb aliments de proximitat, es veu afectada per l’alta densitat demogràfica al territori.