IniciAppUna moció d’ECP Tordera demana regular el mercat del lloguer d’habitatges

Una moció d’ECP Tordera demana regular el mercat del lloguer d’habitatges

L’Ajuntament de Tordera aprova una moció en la que demana la regulació del mercat del lloguer d’habitatges per impedir els preus abusius. El Ple municipal va aprovar una moció presentada per En Comú Podem amb l’abstenció de Junts x Tordera i PSC.

El text aprovat demana legislar per regular el mercat del lloguer d’habitatge, impedint preus abusius als contractes de lloguer mitjançant mecanismes control de preus i promoure baixades de preus tant en contractes en vigor com en futurs acords.

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, va rebutjar fa unes setmanes el control de preus del lloguer en la futura Llei d’habitatge, com planteja el seu soci de Govern, Unides Podem, i va apostar per promoure incentius fiscals, per als quals espera encara el vistiplau del Ministeri d’Hisenda. El regidor d’En Comú Podem Tordera, Salvador Giralt lamentava aquest gir de guió.

mocio preus lloguer ECP

Els grups municipals van valorar de forma diferent la moció, però en tots els casos van coincidir el poc recorregut que té la moció davant les recents declaracions de José Luis Ábalos. Escoltem Oriol Serra (CUP), Xavier Pla (+ Tordera),Miriam Rocabruna (ciutadans), Jordi Romaguera (ERC), Toñi Garcia (PSC) i Josep Llorens (Junts).

mocio preu lloguer grups

La Moció va ser aprovada per 8 vots a favor de ECP, + Tordera, CUP i ERC, l’abstenció de PSC i Junts i el vot en contra de Ciutadans.

ÚLTIMES NOTÍCIES