IniciAppEs publica al DOGC la nova ordenança de civisme i convivència de...

Es publica al DOGC la nova ordenança de civisme i convivència de Tordera

El diari oficial de la Generalitat ha publicat aquesta setmana la nova ordenança de civisme de Tordera.

L’ordenança municipal de convivència i civisme de Tordera neix com a resposta a una necessitat, demanda i voluntat explícita de la ciutadania, que vol dotar-se de millors instruments per garantir el dret a conviure dins els principis del respecte, la tolerància, la seguretat, la salubritat i la sostenibilitat ambiental. Escoltem la regidora de promoció econòmica i sostenibilitat, Nàdia Cantero.

civisme dogc 1

Amb aquesta visió, l’ordenança regula els aspectes bàsics de la convivència cívica en espais públics, en espais privats d’ús comunitari i en tot allò que pugui afectar al lliure gaudi dels espais, activitats o drets propis de les persones. Aquesta ordenança té com a objectiu principal garantir el dret a utilitzar i gaudir dels espais destinats a l’ús i serveis públics en òptimes condicions per a la convivència ciutadana, i protegir el dret a la seguretat, la tranquil·litat, la tolerància, el respecte i la qualitat de vida en els diferents entorns de relació social on es desenvolupa la vida diària. El regidor de seguretat, Rafa Delgado apunta que les ordenances no tenen cap ànim recaptatori i busca un instrument de respecte entre ciutadans.

civisme dogc 2

L’ordenança de civisme estarà en exposició pública durant el període d’un mes a comptar des de la seva publicació al DOGC perquè tothom qui hi ho vulgui pugui formular al·legacions. En cas de presentar-se al·legacions serà el Ple de la corporació qui les haurà de resoldre. Una vegada resoltes es farà la publicació definitiva i l’ordenança esdevindrà definitiva.

ÚLTIMES NOTÍCIES