IniciNoticiesTordera baixa el risc de contagi de Covid-19

Tordera baixa el risc de contagi de Covid-19

Tordera registra 16 casos de Covid-19 a la última setmana i es posiciona en risc alt de contagi del virus. El total de casos acumulats al municipi ja és de 144 i es marquen 1802 casos sospitosos.

Aquestes xifres suposen 29 casos registrats a Tordera en les dues últimes setmanes. La Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) ha baixat en una setmana de 3.52  a 1.24 (l’epidèmia creix si és superior a 1). 

Actualment el risc de contagi és alt, amb un índex de 195.24. Malgrat això, les dades són molt millors que fa una setmana on estàvem amb risc molt alt de contagi amb un índex de 409.36.

És per això que els elements de protecció són tan importants. El correcte ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat i un rentat de mans habitual són prioritaris per a la salut. De fet, una persona portadora del virus i que no porti mascareta, té una possibilitat de transmissió a una persona sana que porti mascareta del 70%.

De fet, segons dades del Consell comarcal del Maresme, el 40% de les transmissions de la COVID-19 tenen lloc abans de presentar símptomes.

ÚLTIMES NOTÍCIES