IniciNoticiesEl Consell Comarcal del Maresme prepara un cicle de xerrades de gènere

El Consell Comarcal del Maresme prepara un cicle de xerrades de gènere

El Consell Comarcal del Maresme inicia un cicle de xerrades sobre gènere i les diferències d’aquest aspecte del passat al present. Les trobades busquen respondre preguntes com: “Han existit sempre dos gèneres?” “La pertinença a un o altre gènere té relació amb l’exercici del control i el poder?”, “Existeix la possibilitat de fluir entre gèneres al llarg de la vida o aquests són fixos?”, “A quina edat s’adopta el gènere?”…. Aquestes i d’altres qüestions es plantejaran en el cicle de xerrades “La identitat de gènere al passat en relació al pressent” que se celebrarà entre setembre i octubre.

En total 4 xerrades i una taula rodona que s’emmarquen en la línia de sensibilització de la ciutadania envers la diversitat sexual i de gènere, la igualtat de drets entre dones i homes i el respecte a les identitats i opcions psico-sexo-afectives.

  • 8 de setembre: Cos, gènere i sexualitat: una visió antropològica, a càrrec de Begonya Enguix (UOC / SGR MEDUSA)
  • 15 de setembre: Dones poderoses i societats multi-gènere. Exemples des de la prehistòria, a càrrec d’Ignacio Soriano (UAB)
  • 22 de setembre: El mite grec de les dones guerreres: Les amazones. Realitat o ficció?, a càrrec de maria Dolors Molas (UB)
  • 29 de setembre:Masculinitat, homosexualitat i por al càstig a través de la Inquisició, a càrrec de Rocio Rodríguez
  • 6 d’octubre: TAULA RODONA: El gènere. Del passat al present, amb la participació de totes les conferenciants i moderada per Cristina Rihuete (UAB)

Aquest Cicle, és impulsat pel Centre d’Estudis d’Arqueologia i d’Història de Mataró (CEAH), compta amb el suport i col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, l’Ajuntament de Mataró i diverses entitats.

És una iniciativa que pretén col·laborar en la deslegitimació de qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe, gènere o orientació sexual (masclisme, LGTBQ fòbia, transfòbia) i mostrar alternatives a l’heteronormativitat. Totes les xerrades es faran a les 19:00h a la Sala d’actes del Cafè de Mar (C/ Santa Rita 1) de Mataró.

ÚLTIMES NOTÍCIES