IniciAppProfessionals i estudiants de Salut Pública demanen la contractació de perfils més...

Professionals i estudiants de Salut Pública demanen la contractació de perfils més diversos

Professionals salubristes i estudiants del màster de Salut Pública de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona han demanat, mitjançant una carta enviada al Departament de Salut, la inclusió de perfils més diversos a l’hora de contractar nou personal professional per la COVID-19.

La salut va més enllà de l’atenció sanitària, i aspectes quotidians de la vida de cada individu com la zona on viu, on treballa, que menja… tenen un impacte directe en la salut. Així ho explica el comunicat publicat per Acció Salubrista un conjunt de titulats, titulades i estudiants en Salut Pública que busca posar de manifest la necessitat d’un canvi estructural en relació al sistema de Salut Pública de Catalunya. El torderenc Nacho Sánchez, estudiant del màster en Salut Pública, explica la problemàtica en declaracions a Ràdio Tordera.

Nacho 1

En el comunicat publicat per Acció Salubrista es considera la crisi sanitària causada per la COVID-19 “ha posat de manifest com el nostre sistema de salut és capaç de fer grans esforços per garantir l’atenció sanitària a la població”. Però tot i això han quedat evidenciades les “mancances estructurals i de recursos d’una part del sistema de Salut Pública. Per aquest motiu creuen que cal crear equips interdisciplinaris per detectar, intervenir i abordar “els determinants socials i ambientals que contribueixen a la propagació de nous brots i problemàtiques”.

ÚLTIMES NOTÍCIES