IniciAppDes d’avui els residents no poden sortir dels geriàtrics

Des d’avui els residents no poden sortir dels geriàtrics

A partir d’avui, els residents dels geriàtrics de Catalunya no podran sortir a l’exterior. Les conselleries de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies van acordar posar en marxa mesures addicionals per protegir les residències de gent gran davant dels brots de coronavirus del territori.

Aquesta mesura implica que, a les residències de Tordera: Vitàlia l’Albert i Can Comte, hagin de suspendre les sortides a l’exterior, ja sigui acompanyats per algú o de forma autònoma. Per tant, totes les sortides inferiors a tres setmanes senceres no es podran realitzar. A la tornada, caldrà que els usuaris passin una sèrie de mesures de protecció com si es tractés de persones que ingressen per primera vegada i s’hauran de sotmetre a la prova PCR estant també deu dies en aïllament.

La directora de la residència geriàtrica de Can Comte, Carmina Sanz, explica que al geriàtric els residents no han sortit ja que disposen d’un espai a l’aire lliure autoritzat per la Generalitat.

carmina residències 1

Excepcionalment, la Generalitat autoritza les sortides de curta durada amb l’autorització de la direcció dels centres. Carmina Sanz detalla quines sortides es poden fer i quin és el protocol.

carmina residències 2

Per les sortides acordades amb els familiars, necessitaran que signin un document de declaració responsable dels residents o els mateixos familiars.

ÚLTIMES NOTÍCIES