IniciAppAprovada una moció per enfortir l’ingrés mínim vital

Aprovada una moció per enfortir l’ingrés mínim vital

El Ple Municipal de Tordera va aprovar, dijous passat, una moció per enfortir la renda garantida i complementar amb l’ingrés mínim vital. El grup municipal d’En Comú Podem Tordera, ponent d’aquesta moció, celebrava l’arribada de l’ingrés mínim vital arreu del territori. Tot i així, lamentava l’alta burocràcia dels processos per demanar aquestes ajudes. Escoltem el regidor Salvador Giralt.

moció ingrés mínim podem

Per part de +Tordera, Xavier Pla s’abstenia argumentant que la Llei de Renda Garantida planteja diferents dificultats en la seva aplicació i assegura que és necessari conèixer, abans, quin és el retorn i eficàcia.

moció ingrés mínim +tordera

Des de C’s, consideren “absolutament vital” aquest ingrés. Miriam Rocabruna hi votava favorablement.

moció ingrés mínim CS

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana, celebren la creació d’aquesta ajuda per a les famílies que neix per recolzar la renda garantida de ciutadania, impulsada fa uns anys des de Catalunya. El regidor Jordi Romaguera demanava que la gestió de l’ingrés mínim vital la tingués la Generalitat.

moció ingés mínim erc

El PSC es posiciona a favor d’enfortir l’ingrés mínim, vital i digne que respon a l’emergència sanitària de greus conseqüències econòmiques. Rafa Delgado, regidor socialista, també dona suport a la renda garantida però reclama que aquesta “acompanyi a la gent per afavorir la seva inserció laboral i guanyar la seva autonomia personal”.

moció ingrés mínim psc

Junts per Tordera feia èmfasi en “crear una xarxa que sigui capaç de suportar aquesta situació” però que no esdevingui una xarxa “paternalista i crònica en el temps” sinó amb l’objectiu de caminar cap a l’autonomia del benestar personal. El regidor Josep Llorens mostrava el vot favorable per part del partit.

moció ingrés mínim junts

La moció va quedar aprovada per tots els vots a favor excepte una abstenció.