IniciAppEl Servei de Suport Immediat a Domicili ja ha atès 600 pacients...

El Servei de Suport Immediat a Domicili ja ha atès 600 pacients de l’Alt Maresme i la Selva Marítima

El Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID), un servei d’atenció domiciliària a pacients en situació de final de vida i als seus familiars, ha atès fins ara un total de 600 pacients de tot el territori, dels quals 533 han estat a l’Alt Maresme i 67a la Selva Marítima. Cal tenir en compte que aquest serveis va iniciar a l’Alt Maresme el 2012, mentre que a la Selva Marítima es va posar en marxa el 2018. El 75% dels atesos han estat pacients oncològics. El SSID està format per diferents professionals de l’àmbit de la salut i del teixit associatiu de la zona, i té com a objectiu principal millorar l’atenció a les persones que es troben en una situació de final de vida i que són ateses als seus domicilis, donant una resposta àgil i especialitzada a les necessitats d’atenció personal dels pacients amb un pronòstic de vida curt, d’alta càrrega de cures i alt impacte emocional.

Aquest projecte, que va néixer a través del Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) i del Servei de Treball Social de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’ha pogut portar a terme gràcies al finançament econòmic i la col·laboració d’entitats com l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital (AVAH),impulsora del projecte, la Fundació Oncolliga i la Fundació Miquel Valls.

Malgrat la situació excepcional a causa de la Covid-19 i les dificultats econòmiques que aquesta crisis ha suposat per a les entitats del tercer sector, el projecte SSID s’ha pogut mantenir actiu durant aquest període gràcies al finançament que rep per part de les entitats que hi col·laboren. Escoltem el president de l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital, Josep Puig.

Josep Puig

D’aquesta manera, s’ha pogut acompanyar pacients i famílies en aquests moments en què s’ajunta la malaltia de base amb els sentiments d’angoixa que poden aparèixer per la situació d’aïllament i la por al contagi; oferint l’atenció adequada i en condicions de seguretat tant per al pacient i la seva família com per als treballadors i voluntaris queformen part d’aquest servei.

ÚLTIMES NOTÍCIES