IniciAppL'episodi de pluja deixa més de 150 litres a Tordera i l’abril...

L’episodi de pluja deixa més de 150 litres a Tordera i l’abril més plujós dels últims anys

Entre el dissabte 18 d’abril a la tarda i el dimecres 22 al matí Tordera ha viscut l’episodi de precipitació més abundant d’aquesta plujosa primavera, amb màxims de més de 150 litres metre quadrat en molts punts del terme municipal. En general les quantitats de precipitació no han estat tan importants com les de l’excepcional temporal de finals de gener d’enguany, però s’han tornat a viure la crescudes important a la Tordera, on la matinada passada a l’estació de Can Simó a Fogars de la Selva va arribar als 280m3/s d’aigua.

Segons dades facilitades pel torderenc Sergi Fontseca aquest abril hem recollit més de 187 litres, una quantitat que no s’havia assolit en els últims anys. En el que portem de 2020, en Sergi té registrats 419 litres, una dada que és històrica, ja que hi ha hagut anys que en total s’havien recollit, entre gener i desembre, 400 litres a Tordera, i amb el que portem d’any ja s’ha superat aquest valor.

L’aspecte més destacat d’aquest darrer episodi de pluja ha estat la persistència de la pluja, que en alguns casos ha caigut durant més de 3 dies gairebé sense interrupcions. A punts del centre del poble o del Parc Montnegre, ha recollit més de 150 mm entre dissabte a la tarda i dimecres al matí. En general la pluja ha estat dèbil però molt persistent, i amb dos moments de major intensitat diumenge a primera hora de la tarda i la nit de dimarts a dimecres, quan s’han arribat a recollir fins a poc més de 10 mm en 30 minuts. 

Un altre dels aspectes destacats d’aquest episodi és que ha arribat durant el mes d’abril, típicament un dels que presenta més dies de pluja de tot l’any, però que a gran part del país no està entre els que acumulen més precipitació, i encara menys prop de la costa.

ÚLTIMES NOTÍCIES