IniciAppLa pluja deixa arbres caiguts, talls de camins i rieres, esllavissades i...

La pluja deixa arbres caiguts, talls de camins i rieres, esllavissades i talls en el subministrament

Tres mesos després del temporal Glòria, la Tordera torna a baixar en força. Durant aquest episodi de pluges, que va començar dissabte, a Tordera s’han recollit entre 100 i 150 litres, segons diverses fonts consultades per aquesta emissora. A altres poblacions de la zona s’han recollit entre 150 i 200 litres.

La Tordera, a l’estació de l’ACA de Can Simó a Fogars de la Selva ha assolit el seu pic aquesta matinada a 280 m3/s, quan habitualment baixa a 2 o 3 m3/s. El passat gener, durant el temporal Glòria, el pic es va produir també la matinada del 21 a 22 de gener arribant a superar els 350 m3/s.

Aquest matí el cabal de la Tordera ja va a la baixa i es situa als 200 m3/s amb tendència a anar disminuint.

Arbres caiguts, talls de camins i rieres, esllavissades i talls en el subministrament elèctric han estat les incidències més destacades de la nit de pluja a Tordera.

Els bombers i la Policia Local han estat pendents tota la nit de la retirada d’arbres de les carreteres secundàries i dels accessos a urbanitzacions. Les rieres més afectades han estat la de Sant Tou, la riera de Can Savoia, de Can Matas o de Valldemaria. Aquest matí s’ha obert la circulació a Tordera Parc, al camí del Torho, per accedir a Decotec i a la zona de Can Buscà. També l’accés a Sant Ponç que presentava gran acumulació d’aigua. Aquesta matinada també s’ha esfondrat el camí d’accés a Hortsavinyà, al trencant de Roca Rossa. S’ha tallat el camí d’accés a Hortsavinyà per ambdues bandes. Els veïns no quedaven aïllats, podien sortir per Roca Rossa. Xavier Pla és regidor de medi rural.

xavi pla rieres

Un total de 136 clients s’han vist afectats aquesta matinada i mati d’un tall de subministrament elèctric a la zona del casc urbà del municipi.

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha destacat la crescuda de diverses rieres del municipi. Fora d’això, l’alcalde afirma que les afectacions, per sort, han estat molt menors que durant el temporal Glòria.

alcalde pluges abril

El servei meteorològic del Maresme informa que la pluja es pot allargar fins aquest vespre i continua activat el Pla Inuncat. Es demana que la gent es segueixi quedant a casa i no sortir si no és estrictament necessari.

ÚLTIMES NOTÍCIES