IniciAppUn centenar d’alumnes torderencs tenen dificultats d’accés informàtic per seguir les classes...

Un centenar d’alumnes torderencs tenen dificultats d’accés informàtic per seguir les classes via telemàtica

Foto: Cèlia Andrés

Fa dies que des dels centres s’han posat en contacte amb les famílies dels alumnes per conèixer amb quins mitjans compten cadascú d’ells per accedir a la xarxa i seguir les classes online des de casa. En aquest context les casuístiques són múltiples: famílies que no tenen accés a Internet, que els seus aparells informàtics estan obsolets o bé que, tot i tenir-ne, no són suficients perquè a casa tots puguin treballar i estudiar.

Des del Departament d’Educació de la Generalitat s’han recollit ordinadors per repartir als alumnes que els necessitin.  Una iniciativa també engegada des de l’Ajuntament amb l’obertura de Xarxes wifi i la recollida d’aparells en desús per poder donar-los utilitat educativa. El regidor d’ensenyament a l’Ajuntament de Tordera, Pau Megias explica quina és la situació en aquest moments.

Pau accés telemàtic 1

Paral·lelament, a partir d’avui l’ajuntament distribuirà material a les famílies necessitades i també tenen previst dotar de 50 connexions 4G a diverses llars del poble.

Pau accés telemàtic 2

Des del Departament també s’ha recordat a les famílies que el retorn a les activitats educatives via telemàtica serà progressiu al llarg d’aquesta setmana i, demanen paciència per establir un bon funcionament. Recordem que, també, la Generalitat ha acordat que el curs finalitzarà el mes de juny i es posa sobre la taula la possibilitat de fer classes de reforç durant el mes de juliol. Finalment,  el Ministeri d’Educació aposta perquè, de cara al final de curs, la promoció dels alumnes sigui “la regla general” i que les repeticions siguin “l’excepció”.

ÚLTIMES NOTÍCIES