IniciAppS’organitza un grup de voluntaris a Tordera per a les persones vulnerables...

S’organitza un grup de voluntaris a Tordera per a les persones vulnerables davant el coronavirus

Amb motiu del confinament que es viu actualment arreu del territori, han aparegut diferents iniciatives per ajudar aquelles persones que no es poden moure de casa, ja que s’inclouen dins el grup de més alt risc quant a afectacions pel coronavirus.

Una de les iniciatives és la creació d’un grup de voluntaris per donar suport a la gent gran i als col·lectius amb risc d’afectes de salut per la pandèmia vírica. És una iniciativa d’en Raul Tufet, un “ciutadà de peu” sense implicacions polítiques. Ell mateix explica d’on va sorgir aquesta iniciativa.

voluntaris tordera 1

Així doncs, a través d’un número de Whatsapp s’ha creat una borsa de persones amb característiques de salut estables que ofereixen la seva ajuda a totes aquelles persones que són més vulnerables, com gent amb patologies pulmonars o persones majors de 70 anys. De fet, el principal consell és evitar que aquest col·lectiu tingui contacte amb altres persones que podrien estar contagiades.

Les persones interessades poden contactar amb el grup torderenc per demanar ajuda per anar a comprar aquells aliments o productes de primera necessitat que els manquin, treure les escombraries o anar a farmàcies.

Raul Tufet, responsable d’aquest grup d’ajuda, també ha obert un grup amb professionals que assessoren qui ho necessiti: són psicòlegs o terapeutes.

voluntaris tordera 2

Per aconseguir el link que permet entrar al grup de Whatsapp de Tordera, poden contactar a través d’un missatge o trucada amb en Raul (633 90 60 90) o a través del link que es pot trobar al grup de Telegram: maresme-grupdesuportsocialpelcoronavirus. Així mateix, també es fa una crida a la col·laboració de totes aquelles persones, com els joves sense problemes respiratoris, que vulguin participar d’aquesta borsa de persones per ajudar a aquest col·lectiu.

En Raul ha creat diferents grups de Whatsapp de moltes poblacions com, per exemple, Blanes.

ÚLTIMES NOTÍCIES