IniciAppCoincidint amb la celebració del Carnestoltes, l'SCT coordina una nova campanya controls...

Coincidint amb la celebració del Carnestoltes, l’SCT coordina una nova campanya controls de drogues i alcohol

Amb motiu de la celebració del Carnestoltes aquests propers dies, el Servei Català de Trànsit (SCT) fa una crida a la prudència en els desplaçaments per carretera, atès que la sinistralitat enguany ha incrementat respecte el 2019, amb 18 víctimes mortals, 5 més que l’any passat. Alhora, l’SCT alerta que els caps de setmana continuen concentrant la majoria de sinistres mortals, període en què han mort el 61% del total de víctimes.

L’alcohol i altres drogues, les distraccions (especialment el mòbil) o l’excés de velocitat o les infraccions d’una norma de circulació es troben darrere de la majoria d’accidents amb víctimes. En aquest sentit, Trànsit recorda que malgrat Carnestoltes és un esdeveniment molt festiu, en què se celebra la transgressió, cal actuar amb seny i prudència quan es tracta de conduir.

Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals prioritzen fins al dimecres 26 una campanya preventiva de controls d’alcohol i drogues a carreteres i zones urbanes, coincidint amb la celebració del Carnestoltes. Aquests controls policials intensius, que es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, serviran per a detectar conductors que condueixin sota els efectes de l’alcohol i les drogues i també per a conscienciar la ciutadania.

ÚLTIMES NOTÍCIES