IniciAppTordera xifra en 7 milions d’euros la primera valoració de danys del...

Tordera xifra en 7 milions d’euros la primera valoració de danys del temporal Glòria

Els serveis tècnics municipals treballen des de divendres passat en l’avaluació dels danys ocasionats pel temporal Glòria a Tordera, que fins al moment, es valoren inicialment en 7 milions d’euros.

L’Ajuntament de Tordera ja ha iniciat els tràmits per sol·licitar les ajudes públiques que puguin arribar de les diferents administracions (Estat, Generalitat i Diputació de Barcelona). L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia avança que la valoració danys es puguin incrementar en les properes setmanes.

alcalde danys 1

De la mateixa manera, el consistori està valorant la possibilitat de demanar la declaració de Tordera com a zona catastròfica. La decisió es prendrà tenint en compte l’opinió i les necessitats de la pagesia local, un dels sectors més vulnerables i a l’hora més essencials per a la preservació del territori i l’ecosistema que se’n deriva. Les primeres valoracions tècniques parlen d’una afectació superior a les 1200 Ha de terreny agrícola. En parla Joan Carles Garcia.

alcalde danys 2

Paral·lelament a la gestió de les ajudes públiques, des dels serveis tècnics es continua treballant per determinar al detall els projectes i les actuacions de restitució dels danys ocasionats. 

A banda de les accions de prevenció i emergència que es van emprendre durant l’episodi del temporal, el govern municipal ha marcat com a accions prioritàries la restitució del passeig fluvial, la reconstrucció del camí de connexió entre la zona esportiva i el parc Prudenci Bertrana i la restitució de les zones agrícoles, industrials i els camins rurals del terme municipal. A més, entre les actuacions a realitzar els propers dies també es preveu el canvi d’ubicació de l’estació de telecomunicacions de Roca Rossa i les reparacions puntuals als equipaments municipals que també han resultats afectats a conseqüència del temporal.

Sobre la situació del Tren a Tordera, la direcció general de Transports de la Generalitat ha confirmat a l’Ajuntament que RENFE posarà un bus des de l’estació de Tordera fins a l’estació de Malgrat sense transbords d’autocar, com havien de fer els usuaris fins ara a Blanes.

Pel que fa a les carreteres, la Gi-512 que uneix Hostalric i Tordera continua tallada i només hi poden accedir aquells vehicles que hagin d’anar a Masies o camins particulars. Al punt quilomètric 73 es continua treballant per arreglar el Pont de Ferro que va quedar malmès després del pas del temporal Gloria. Els vehicles, doncs, aposten per passar per vies alternatives, ja sigui a través de la carretera BV-5122 o bé per l’autopista AP-7.

ÚLTIMES NOTÍCIES