IniciAppAdministracions i entitats volen que les empreses paguin el deute en pobresa...

Administracions i entitats volen que les empreses paguin el deute en pobresa energètica i el 60% de la despesa futura

Foto: ACN

Les administracions catalanes demanaran a les empreses subministradores d’electricitat i gas que paguin TOT el deute de la pobresa energètica acumulat i que, a partir d’ara, n’assumeixin el 60 per cent de les factures futures. Ho fixen en els convenis que caldrà negociar amb les empreses. És la resposta conjunta de la Generalitat, les diputacions, els ajuntaments i entitats del tercer sector, quatre mesos després que Endesa amenacés en tallar la llum a les famílies vulnerables i d’exigir la meitat del deute als ajuntaments.

Les administracions i les entitats socials han acordat una resposta conjunta a Endesa i altres empreses subministradores. Pressionaran perquè assumeixin la totalitat del deute actual així com el finançament del 60% del deute futur. El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, ha argumentat que Endesa ha d’assumir les seves responsabilitats per no haver signat convenis fa dos anys.

conveni endesa 1

Ara la pilota és el teulat de les empreses. L’Aliança contra la Pobresa Energètica s’ha felicitat que les empreses hagin de pagar més que no les administracions i ha demanat a la Generalitat que s’afanyi en signar aquests convenis. Ho ha dit la seva portaveu, Maria Campuzano.

conveni endesa 2

Un 10 per cent de catalans pateixen pobresa energètica. A Tordera, el deute de les famílies afectades ascendeix als 90.000 euros. Endesa ha guanyat en 4 anys 5.400 milions d’euros nets. Aquest estiu en reclamava 21 a les famílies vulnerables. El 0,4 per cent del seu benefici.

ÚLTIMES NOTÍCIES