IniciAppEl Rusc promou avui el debat sobre quin vocabulari utilitzar en el...

El Rusc promou avui el debat sobre quin vocabulari utilitzar en el col·lectiu de les persones amb discapacitat

Comencen les activitats emmarcades en la setmana de la disCapacitat.

Avui es farà un Debat, a les 19:00h. a la Biblioteca de Tordera. Es parlarà sobre el vocabulari que utilitzem en el col·lectiu de les persones amb discapacitat. És un vocabulari inclusiu? Estem còmodes amb certes expresions? Ens sentim etiquetats? Com volem que ens anomenin?

Sota el títol “I tu, com m’anomenes? L’ús del vocabulari en el nostre col·lectiu” es vol abordar totes aquestes qüestions que tenim damunt la taula des de fa temps i sentirem la veu de les persones acollides d’El Rusc, familiars, persones properes, professionals i tothom que s’hi vulgui acostar.

Per això es comptarà amb l’ajuda de quatre persones que donaran la seva visió i explicaran la seva experiència. Seran l’Asun Pie, professora del Departament de Psicologia i Educació de la UOC, l’Óscar Martínez Rivera, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL), Margarita Alonso Guevara, membre de l’Oficina de Vida Independent i Montse Cardona, directora de la Fundació Tresc. El director de la Fundació El Rusc, Pere Domenech explica que tothom està convidat a donar la seva opinió i debatre obertament.

Tall Pere Debat

La segona activitat es realitzarà conjuntament amb Fridays For Future Tordera i l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tordera. Fer activitats amb altres entitats o col·lectius, com en aquest cas, permet crear llaços i relacionar-nos de forma natural amb altres persones. També permet aportar valor a Tordera i mostrar les nostres capacitats.

Mou-te pel Futur” és la proposta per posar un granet més de sorra en la millora del medi ambient,  organitzant una recollida de brossa a l’espai públic de Tordera. Serà el dia 30 de novembre, a les 10:00h. al Parc de la Sardana. Anirem caminant fins al Parc Prudenci Bertrana i tornarem al Parc de la Sardana amb tota la brossa que haguem recollit i farem un taller de reciclatge obert a tothom. Ho explica Pere Domenech.

Tall Recollida Brossa

El diumenge 1 de desembre podrem gaudir de la col·laboració del Cor Ars Nova Lloret que ens oferirà un Concert a l’Esglèsia de Tordera, a les 13:00h., després de la missa.

 I l’última activitat es realitzarà el 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Es llegirà un Manifest davant de l’Ajuntament de Tordera on s’exposarà la visió de la situació que viu el col·lectiu i les persones que en formen part.

ÚLTIMES NOTÍCIES