IniciAppL’Ajuntament de Tordera aprova una moció que reclama la llibertat dels presos...

L’Ajuntament de Tordera aprova una moció que reclama la llibertat dels presos polítics

L’Ajuntament de Tordera va celebrar ahir una sessió plenària extraordinària i urgent en la qual es va aprovar una moció de resposta a la sentència del tribunal Suprem en la qual es demana l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i es defensa del dret de l’autodeterminació. La moció, promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) va rebre el vot favorable dels 13 regidors dels grups Junts per Tordera, ERC-Gent Tordera-Jovent Republicà, En Comú Podem Tordera, Més Tordera i CUP. Els tres regidors del PSC van votar en contra i la regidora de Ciutadans no va assistir al plenari.

La moció aprovada expressa el rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem; reclama la posada en llibertat de manera immediata dels presos polítics i exigeix al govern espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions. La moció també dona suport al dret de l’autodeterminació i manifesta el caràcter pacífic i no violent de l’independentisme català.

El regidor de la CUP, Oriol Serra parlava de diverses emocions que senten els ciutadans de Catalunya després de conèixer la sentència. Serra també se solidaritzava amb els ferits de les càrregues policials de dilluns i l’1 d’octubre i demanava la dimissió del conseller d’interior, Miquel Buch. CUP Tordera creu que Catalunya no pot anar a Madrid a pactar sinó a exigir.

mocio sentencia CUP

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla lamentava la situació dels líders del procés i recordava la impunitat de l’estat en matèria de llibertats i violència. Per Pla el govern espanyol ha de ser capaç d’escoltar i entendre qui no pensa com ells.

mocio sentencia Mes Tordera

El regidor d’En Comú Podem Tordera, Salvador Giralt considera injusta i desproporcionada la sentència als polítics presos. Malgrat les diferències que tenen en el text de la moció, els comuns es van sumar a la protesta institucional.

mocio sentencia En Comu Podem

El regidor del PSC, Rafa Delgado parlava del fracàs de la política en tot aquest procés. Els socialistes creuen que la presó no és cap solució i cal iniciar un diàleg entre totes les parts. Delgado va justificar el vot contrari a la moció en no estar d’acord amb el text de la moció.

mocio sentencia PSC

La regidora d’ERC-Gent de Tordera-Jovent Republicà, Marta Paset assegura que l’estat no ha entès res i que la sentència referma el camí cap a la independència. Paset que va assistir en la mobilització a l’aeroport del Prat va denunciar la força bruta de l’operatiu policial.

mocio sentencia ERC

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, en nom de Junts x Tordera apostava pel camí del diàleg i el camí de la política. Garcia recorda que Catalunya ha demanat votar i que la negativa ens ha portat fins on som ara.

mocio sentencia Junts x Tordera

L’Ajuntament torderenc ha refermat el seu compromís de continuar treballant a favor dels drets polítics i la llibertat i s’adhereix a les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Suprem, tant en l’àmbit nacional com internacional i convida la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats.

ÚLTIMES NOTÍCIES