Enguany, Tordera acollirà Insòlit els dies 20 i 27 de setembre, un viatge sensorial en 5 actes molt recomanat pels amants de noves experiències, gastronòmiques, artístiques i sensorials. Serà possible gràcies el treball conjunt de la Fundació Teatre Clavé, Fundació Alícia i el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tordera, juntament amb la col•laboració d’empreses del sector de restauració i productors i artesans locals.
Insòlit es tracta d’un experiment, una proposta delicada i complexa que exigeix un seguit d’equilibris entre els agents econòmics, el treball en xarxa, la gastronomia i l’art. Mitjançant els imputs de la Fundació Alícia com són la vocació social, la innovació tecnològica a la cuina i la valoració del patrimoni agroalimentari juntament amb els valors de la Fundació Teatre Clavé com són l’art, la cultura i la cohesió social es crea un mix insòlit que pretén despertar les emocions. Ho explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.
De fet, durant aquests últims anys, diverses organitzacions culturals i arrelades al sector de la restauració han intentat fer-ho per potenciar el turisme i comerç de proximitat sense aconseguir l’objectiu establert.
El que proposa Insòlit és una visió estratègica de futur, on a través del treball en xarxa s’impulsin projectes innovadors que siguin vertebradors de creació i riquesa, i que fomentin els valors ja esmentats. És per aquest motiu que el projecte pretén promocionar els productes de km0 i proximitat, els comerços i artesans locals gràcies a la cultura com a eina persuasiva i divulgativa. A més, es basa en la promoció del territori a partir de proposar la temàtica que arrela aquesta primera edició: “Allò que neix de la terra”. Toni Massanés, és director de la Fundació Alícia.
A nivell de l’espectador origina la descoberta d’un espai personal, i a la vegada un espai físic, que està immers de sensacions i emocions on hi juguen tots els sentits. Una porta oberta a nous sabors, nous relats i noves tendències artístiques.
En definitiva, el cicle Insòlit, busca la innovació posant èmfasi i potenciant la tradició gastronòmica i productes de la nostre terra. Una iniciativa amb l’objectiu de que tingui continuïtat en el temps i es realitzin múltiples accions, relats i esdeveniments que siguin insòlits i que donin a conèixer el potencial del que disposem.