IniciNoticiesEntitatsSom Tordera presentarà la setmana vinent una moció per demanar una consulta...

Som Tordera presentarà la setmana vinent una moció per demanar una consulta popular sobre el projecte de perllongament de la C-32

Davant l’anunci fet per la Generalitat de Catalunya de l’inici imminent de les obres de construcció de la prolongació de l’autopista C-32, la plataforma Aturem C-32 torna a manifestar la seva oposició a un projecte elaborat amb informes i dades tècniques obsoletes. El grup municipal de SOM Tordera Entesa presentarà en el ple municipal de la setmana vinent, una moció on demana la celebració d’una consulta popular sobre el projecte.

El grup recorda que aquesta infraestructura sempre ha comptat amb l’oposició d’una part de la ciutadania pel seu elevat impacte ambiental, que malmetria irreversiblement els paratges d’El Vilar, Sant Pere del Bosc, L’Àngel i Les Alegries, paratges d’alt valor natural, cultural, arquitectònic i paisatgístic. A més, diuen que el projecte perjudica econòmicament a tots els usuaris de l’autopista ja que pagarem d’alguna forma o altra les concessions que la Generalitat pacti amb l’empresa concessionària.

La moció esmenta que s’ha ignorat l’existència de l’alternativa que suposaria el desdoblament de la carretera GI-682 Lloret-Blanes, i la GI-600 Tordera-Blanes com a solucions reals del problema actual, així com altres alternatives que s’han obviat.

SOM Tordera Entesa proposa iniciar un procés participatiu i d’informació ciutadana sobre el projecte de la C-32 i el seu impacte ambiental i econòmic. També es demanarà al Departament de Territori i Sostenibilitat que realitzi un nou estudi de viabilitat i d’impacte ambiental del projecte. Ho explica el regidor, Salvador Giralt.

mocio c-32 1

El grup local proposa organitzar una consulta popular a Tordera sobre el present projecte d’ampliació de l’autopista C-32 en un termini màxim de 3 mesos a partir de la data d’aprovació del present acord.

mocio c-32 2

La moció proposa traslladar els presents acords a l’Ajuntament de Lloret de Mar, al de Blanes, al Parlament de Catalunya, i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i a la plataforma Aturem la C-32.

ÚLTIMES NOTÍCIES