IniciNoticiesMedi ambientConvoquen una marxa contra el canvi climàtic a Barcelona el 10 de...

Convoquen una marxa contra el canvi climàtic a Barcelona el 10 de novembre

El Moviment per la Justícia Climàtica ha convocat una marxa contra el canvi climàtic aquest dissabte 10 de novembre a Barcelona, amb l’objectiu de posar en l’agenda política i mediàtica “el repte més important que viu la humanitat”.

La mobilització, que sortirà a les 12:00 hores des d’Arc de Triomf, coincideix amb la trobada del C40, una reunió internacional de ciutats pel clima que se celebrarà el 13 i 14 del mateix mes a Barcelona, ha explicat en un comunicat aquest dimecres la plataforma.

La marxa comptarà amb un component artístic i la formaran cinc blocs: la precediran representants de les “comunitats més afectades pel canvi climàtic”, seguides de les futures generacions i propostes d’alternatives i solucions.

Un quart grup assenyalarà els responsables d’aquesta “crisi global”, i el cinquè l’integrarà la població general, perquè es tracta d’un assumpte transversal que afecta tothom, han assenyalat.

Els organitzadors han posat èmfasi en la importància d’abordar aquesta problemàtica des de les ciutats, que tot i que ocupen menys del 2% de la superfície del planeta, acullen prop de la meitat de la població, consumeixen el 78% d’energia i són responsables del 60% d’emissions de CO2 i d’altres gasos d’efecte hivernacle.

ÚLTIMES NOTÍCIES