IniciNoticiesSalutEl sindicat de metges majoritari convoca vaga de facultatius a l’atenció primària...

El sindicat de metges majoritari convoca vaga de facultatius a l’atenció primària de l’ICS del 26 al 30 de novembre

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat una vaga de facultatius a l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) del 26 al 30 de novembre. El sindicat, majoritari entre el col·lectiu, reclama la disminució de càrregues assistencials, limitant-les a 28 visites diàries per consulta, la reposició de 920 professionals “perduts amb les retallades” i la recuperació del poder adquisitiu “arrabassat des del 2010” i que xifren en prop d’un 30%. També reivindiquen incrementar el pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial. Un total de 5.700 metges de 288 equips d’atenció primària estan cridats a secundar la vaga davant d’una situació que qualifiquen “d’extremament crítica”.

El secretari del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Óscar Pablos, parla de la pèrdua de poder retributiu i alerta l’ICS que “no troba ni trobarà” professionals que vulguin treballar “en aquestes condicions i amb aquestes retribucions”.

vaga metges 1

Óscar Pablos, parla de la sobrecàrrega assistencial i alerta que el model “ens està fent emmalaltir” i que no pensen traspassar la “línia vermella” de la “seguretat del pacient”.

vaga metges 2

En el capítol de finançament, reclamen que s’incrementi el pressupost sanitari destinat a l’atenció primària perquè rebi, com a mínim, el 25% del comptes totals del Departament de Salut.

El director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, s’ha mostrat convençut que trobaran “punts d’acord” amb els professionals en els propers dies i que el sindicat Metges de Catalunya, majoritari, desconvocarà la vaga de facultatius a l’atenció primària de l’ICS prevista del 26 al 30 de novembre.

vaga metges 3

Argimon ha assegurat que presentaran en els propers dies un pla “amb accions a curt, mitjà i llarg termini” i “amb calendaris concrets, pressupost concret per a cada acció i, per tant, amb compromisos concrets”. 

ÚLTIMES NOTÍCIES