IniciNoticiesPolíticaS’aproven les ordenances fiscals per al 2019 sense increments

S’aproven les ordenances fiscals per al 2019 sense increments

El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir les ordenances, taxes i preus públics per al 2019.

Tal com va assenyalar el regidor d’hisenda, Marçal Vilajeliu, atenent el compromís adquirit pel govern municipal a inicis de mandat, al 2019, per setè any consecutiu, no hi haurà cap augment en els impostos municipals. Segons va declarar el regidor el manteniment dels preus en les ordenances responen a la gestió acurada d’optimització de recursos que des de fa anys es duu a terme des del departament d’hisenda i intervenció.

El regidor del PDeCat va explicar algunes revisions d’ordenances que a nivell normatiu s’hagin d’adequar. Això es produeix en la plusvàlua, la creació d’una taxa de protecció d’incendis a Sant Pere de Riu o petita adequació de la taxa d’escombraries, en casos molt concrets.

ordenances pdecat

Per acabar, el regidor va destacar que per al 2019 es mantindran vigents el prop de centenar de bonificacions i descomptes a diferents impostos i preus públics amb la voluntat d’afavorir diferents col·lectius, especialment la gent gran, les persones en situació de vulnerabilitat i les petites empreses  i negocis locals.

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin valorava positivament que no s’hagin incrementat els impostos i taxes per l’ any vinent. El regidor creu que es bo que s’adaptin algunes taxes a la realitat.

ordenances pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt demanava una tarifació social adaptables a les famílies de forma individualitzada. Giralt recordava que la perspectiva de les ordenances fiscals amb el govern és totalment oposada.

ordenances som

El regidor del PSC, Rafa Delgado va demanar millorar les eines d’informació cap a ciutadans i treballadors municipals sobre les bonificacions que es poden sol·licitar.

ordenances psc

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavier Pla va explicar la seva proposta de bonificacions en l’impost de tracció mecànica una reducció del 75% en vehicles elèctrics i un 25% en vehicles híbrids. Proposta que s’ha inclòs en aquestes ordenances.

ordenances erc

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro també va votar favorablement.

ordenances villaro

Les ordenances fiscals per a l’any 2019 es van aprovar amb els vots a favor de PDeCAT, ERC+Gent de Tordera, PSC, el regidor Jose Carlos Villaro i el regidor del PP. Amb l’única abstenció del regidor de Som Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES