IniciNoticiesEntitatsMés d’un centenar de persones s’apleguen per commemorar l’1-O a Tordera

Més d’un centenar de persones s’apleguen per commemorar l’1-O a Tordera

El passat Dissabte 29 de Setembre, l’entrada del Pavelló Municipal de l’Avinguda dels Països Catalans de Tordera, va acollir la commemoració de l’1 d’Octubre. L’acte, convocat i conduit per l’ANC del municipi, va arrencar a les 19:00h de la tarda amb l’objectiu de rememorar aquella diada, donant veu a alguns dels protagonistes de la jornada, que desvetllaven tot el que van viure des de dins.

L’acte va comptar amb més d’un centenar de persones participants, segons afirma la coordinadora de l’ANC Marta Paset, que extreu una valoració molt positiva de l’esdeveniment. Tal i com explicava, el Pavelló de l’Avinguda Països Catalans ha estat el lloc escollit degut a que l’1-O a Tordera va culminar en aquest centre electoral.

L’espai habilitat, comptava amb algunes de les urnes de l’1-O, on la gent hi podia deixar missatges de record d’aquell dia i, a més, un mural gràfic obert a tots aquells que volguessin mostrar els seus sentiments de forma escrita o gràfica. Marta Paset, explica algunes de les activitats que s’hi van dur a terme.

Valoració acte 1o Marta Paset

Tal i com explicava la coordinadora torderenca de l’ANC, es va destapar una placa commemorativa que es pot trobar a l’exterior de la façana del Pavelló Poliesportiu.

A l’acte, també hi va haver la presència de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, que va fer referència a “la voluntat d’un poble democràtic”, recordant els exiliats i empresonats de Catalunya.  D’aquesta forma, l’alcalde de Tordera elevava el significat de la placa descoberta durant l’acte.

valoracio acte 1O alcalde

Des de l’Assamble Nacional Catalana de Tordera, fan una crida a la participació massiva dels actes centrals de commemoració de l’1-O que es duen a terme avui.

ÚLTIMES NOTÍCIES