IniciNoticiesSocietat215 torderencs i torderenques viuen a l’estranger

215 torderencs i torderenques viuen a l’estranger

El nombre de maresmencs i maresmenques que viuen a l’estranger ha augmentat un 7%. Així se’n desprèn l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, publicat la setmana passada.

Actualment 11.116 persones del Maresme viuen a l’estranger. Així ho mostra el Padró d’Habitants Residents a l’Estranger, que enguany ha vist un augment de poc més del 7 per cent en aquesta xifra. Això es tradueix en 745 persones més que l’any anterior.

Segons les dades recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la distribució d’aquests maresmencs i maresmenques està repartida en un bon nombre de països, com per exemple, Portugal, França, Alemanya, Bèlgica, el Regne Unit, Irlanda, Noruega, Suècia, Itàlia, el Canadà, els Estats Units, Mèxic, Brasil, Argentina, Uruguai, Equador, Xile, La Xina o Austràlia, entre d’altres.

Els increments més intensos s’han produït a Irlanda, Noruega i Gàmbia. Val a dir, que el poc més de 42 per cent de les persones estan residint al seu país de naixement, mentre que el 40% són persones nascudes a Catalunya que ara viuen a l’estranger.

Pel que fa a les edats, els maresmencs i maresmenques d’entre 35 i 49 anys representen el 24,6% de la població de la comarca que actualment viu a l’estranger.

En el cas de Tordera, són 215 els torderencs i torderenques vivint a l’estranger. 4 menys que l’any passat. Val a dir, però, que aquestes dades es recullen a partir d’un registre consular que, tot i que és d’obligat compliment inscriure’s-hi, està comprovat que moltes persones no ho fan. Per tant, és possible que la xifra real de maresmencs i maresmenques que viuen a l’estranger sigui superior.

ÚLTIMES NOTÍCIES