IniciNoticiesMedi ambientEl servei de Control de Mosquits alerta per una eclosió d'ous per...

El servei de Control de Mosquits alerta per una eclosió d’ous per les pluges

El Servei de Control de Mosquits alerta de nou a través dels ajuntaments que el darrer episodi de pluja de la setmana passada i les previsions meteorològiques ocasionaran una eclosió de mosquit tigre. El servei constata que es pot frenar amb la prevenció adequada.

A més de les actuacions realitzades pel Servei de Control de Mosquits i els ajuntaments a l’espai públic, posen de manifest que la «pràctica correcta per part de la ciutadania per evitar l’estancament d’aigua a jardins, patis o terrasses, esdevé primordial per prevenir l’aparició d’aquest molest insecte».

Els episodis de pluges activen molts focus de mosquit tigre a causa de les acumulacions d’aigua en recipients o dipòsits, principals punts de cria i d’aparició de larves d’aquesta espècie.

Per aquest motiu, el Programa de Vigilància del Mosquit Tigre recomana a veïns i veïnes adoptar mesures per eliminar els objectes que puguin acumular aigua com poden ser tapar hermèticament els dipòsits d’aigua per regar o posar sota cobert barques, carretons o remolcs, o bé posar-los cap per avall o tapar-los.

ÚLTIMES NOTÍCIES