IniciNoticiesSocietatCau l’atur a Tordera durant el mes de Juny

Cau l’atur a Tordera durant el mes de Juny

La taxa d’atur de Tordera ha tornat a baixar durant el passat mes de Juny amb 36 persones. Són dades de l’informe mensual de l’atur registrat que acaba de publicar el Servei Públic d’Ocupació de Barcelona.

En tancar-se el primer semestre de l’any, i coincidint amb l’inici de la temporada turística, a Tordera hi ha actualment un total de 1083 persones apuntades a les llistes d’atur. La disminució de 36 persones durant el mes de Juny és significatiu a aquestes èpoques de l’any, quan s’enceta el període estiuenc i diferents negocis ho aprofiten per reforçar el servei contractant nous treballadors. La taxa total d’atur se situa, actualment a Tordera, al 15’26%, segons dades del Servei Públic d’Ocupació de Barcelona.

El mes de juny deixa al Maresme 23.442 persones aturades, 989 menys que el mes anterior. En termes percentuals, la disminució de l’atur ha estat del 4,05% i se n’han beneficiat tots els sectors econòmics, tots els grups d’edat i els dos sexes, si bé com ja és habitual, el descens ha tingut major incidència entre el col·lectiu masculí (5,83%) que entre el femení (2,74%). De fet, l’atur maresmenc està força feminitzat. Del total de persones inscrites com a demandants de feina el 58,41% són dones.

Pel que fa als sectors econòmics, tots registren descensos que oscil·len entre el 2,68% de la indústria i el 6,51% de l’agricultura. La disminució a la construcció se situa en el 4,35% i als serveis arriba al 4,25%. D’altra banda, en el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) el descens ha estat del 3,78%.

ÚLTIMES NOTÍCIES