IniciNoticiesPolíticaAprovada una moció de SOM Tordera sobre les bonificacions potestatives.

Aprovada una moció de SOM Tordera sobre les bonificacions potestatives.

ple maig 2018El passat ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar una moció presentada pel grup Som Tordera, que vol ajudar a la societat a tenir un habitatge digne com ja s’han presentat a plenari prèviament. A Tordera hi ha més de 400 habitatges tancats que són principalment de grans tenidors, bancs… Amb relleu amb aquest nombre molta gent no troba actualment un lloguer al que hi puguin accedir. Això comporta a l’ocupació d’aquesta gent que no pot pagar un habitatge o de màfies. Des de Som Tordera es creu que s’han de pressionar els grans propietaris aplicant fins a un 50% de recàrrec en l’IBI dels habitatges desocupats i que es pugui incrementar fins al 75%. Finalment també es volen crear bonificacions de fins al 90% a l’IBI sobre aquests habitatges per a les famílies amb menys recursos.

Salvador Giralt, representant de Som Tordera, explica l’objectiu de la moció presentada.

mocio bonificacions som

Així doncs, per part del PP, Xavier Martin, destacava algunes organitzacions col·laboradores amb els pisos socials, indicant un acord favorable.

mocio bonificacions pp

El grup ERC+Gent de Tordera, va votar favorablement destacant dues vessants, la seguretat jurídica i les bonificacions que es podrien implementar. Ho argumenta Xavier Pla.

mocio bonificacions erc

Els socialistes també van votar favorablement. Rafa Delgado es posiciona defensant els particulars i castigant els grans tenidors.

mocio bonificacions psc

Per part del PDeCat, va intervenir Josep Llorens que apuntava que ja s’està treballant en aquest aspecte i que la moció és un bon pas per seguir treballant.

mocio bonificacions pdecat

Finalment, el regidor Villaro es va abstenir. Argumenta que aquesta reforma no esta prou matisada i que s’hauria de fer un anàlisi més exhaustiu.

mocio bonificacions villaro

Així doncs, es van aprovar els punts amb els vots favorables de PdeCat, Erc, PSC, Som Tordera i el PP, amb l’abstenció del regidor no adscrit, Jose Carlos Villaro.

ÚLTIMES NOTÍCIES