IniciNoticiesPolíticaLlibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars per l’alcalde de Tordera, Joan...

Llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars per l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia

ciutat justiciaL’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha quedat en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars després de comparèixer aquest matí a la Ciutat de la Justícia. L’alcalde s’havia acollit al dret de no declarar.

El jutge Joaquin Aguirre, magistrat que porta el cas de les subvencions fraudulentes de la Diputació de Barcelona, ha deixat en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars als cinc principals detinguts aquest matí, divendres 25 de maig. Joan Carles Garcia Cañizares, alcalde de Tordera; Jordi Castells, subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat; Jonathan Jorba, cap de l’Oficina de Cooperació de la Diputació; Víctor Terradelles, president de la fundació CATmón; i Joaquim Ferrer, exdirectiu de Pimec, s’han acollit al seu dret a no declarar i posteriorment els jutges els ha deixat marxar cap a casa. Abans de la una del migdia han anat sortint acompanyats dels seus advocats. Havien passat la nit a la comissaria de la Policia Nacional a la Verneda.

Eren cinc dels trenta detinguts que ahir va fer la policia durant les entrades i escorcolls en diversos punts de Catalunya per explotar una investigació que feia un any que durava contra un presumpte entramat criminal que es dedicava a rebre subvencions de la Diputació de Barcelona de manera irregular.

Ara haurà de ser el jutge que analitzi la documentació trobada durant els escorcolls per veure si la causa contra la trentena de detinguts pot avançar o no. Aguirre, en les seves diligències d’entrades i escorcoll, ja avançava que fins al moment no hi havia prou documentació per acreditar delictes i que per això demanava entrar a les seus de les entitats i de la Diputació per recollir documentació.

ÚLTIMES NOTÍCIES