IniciNoticiesCulturaAquest cap de setmana el Teatre Clavé acull el Festival Zero, una...

Aquest cap de setmana el Teatre Clavé acull el Festival Zero, una aposta per espectacles de proximitat física amb el públic

cartell_festivalzero2018Després de girar per diversos municipis, a Tordera el FestivalZero hi arribarà aquest cap de setmana amb una programació que incorpora tres espectacles.

El #FestivalZero neix amb la voluntat d’acostar als equipaments escènics que formen part de Teatres en Xarxa una programació d’espectacles que té com a eixos bàsics la proximitat física entre artistes i públic i l’aposta per propostes no convencionals amb aforaments reduïts que es puguin viure i gaudir des d’espais diferents del pati de butaques.

De fet, el nom del festival recull els paràmetres bàsics que el defineixen: “zero” en relació a l’eliminació de la distància entre intèrprets i públics, “zero” també com a símbol d’allò no convencional; “zero” perquè no busca un públic expert i entès sinó que – tot i que no l’exclou – persegueix un públic nou, no assidu a les propostes teatrals; i “zero” com a primera edició d’un projecte que parteix de zero.

Sota aquests paràmetres, la primera edició del FestivalZero acull una programació d’espectacles de diferents gèneres i llenguatges que durant tres mesos giraran pels espais escènics de Teatres en Xarxa i que es podran gaudir al Teatre Clavé el divendres 9 de març i el dissabte 10 de març. El diputat de Cultura de la diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé explicava que un dels objectius de la programació és acostar els joves al teatre.

festival zero 1

La programació del Festival Zero a Tordera incorpora tres espectacles:

  • AKA (Also Known As) de la Sala Flyhard; un monòleg interpretat pel jove actor Albert Salazar que parla sobre la identitat, de qui som i de qui diuen que som. Una proposta amb hip-hop, skate, música i text que abans de fer estada a la Sala Flyhard de Barcelona gira pel Festival Zero. AKA (Also Known As) es podrà veure al Teatre Clavé divendres 9 de març a les 21h.
  • Mi Gran Obra un espectacle pensat en gran però fent-ho en petit, utilitzant plantejaments i tècniques pròpies d’un arquitecte. L’actor David Espinosa, assegut davant d’una taula que serveix d’espai escènic a escala, desenvolupa l’espectacle manipulant figures humanes de maquetes de tren i altres objectes; mentre és vist per un grup reduït de 20 espectadors asseguts al voltant de la taula. I amb prismàtics! Un espectacle que ha estat a la Bienal de Venècia i al Tate Modern de Londres entre d’altres i que es podrà veure al Teatre Clavé dissabte 10 de març en dues funcions: a les 17:00h i a les 19:00h.
  • Conseqüències de la companyia Moveo és un espectacle irònic i alegre de dansa, moviment i teatre físic que fa referència al fet d’arribar tard, d’estar fora de lloc i les conseqüències que en resulten.

A banda de la programació d’espectacles, el Festival Zero a Tordera comptarà amb una acció inaugural. Serà divendres 9 de març a les 20h a la plaça de Miquel Martí i Pol, situada just davant del Teatre Clavé i comptarà amb la participació d’alumnes de l’IES Lluís Companys i alumnes de l’Escola de Dansa del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, reivindica el teatre de proximitat escènica i poc convencional que oferirà el festival.

festival zero 2

Les entrades per cadascun dels espectacles del FestivalZero tenen un preu únic de 8 euros, mentre que si es vol gaudir del #FestivalZero al complert es pot adquirir l’abonament per un preu de 15 euros. Tant les entrades com l’abonament estan a la venda a les taquilles del Teatre Clavé i al web entrades.teatreclavé.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES