IniciNoticiesEntitatsTordera es desperta amb els carrers convertits en noms de dona

Tordera es desperta amb els carrers convertits en noms de dona

carrers dones cupDurant aquesta passada matinada, i en commemoració del Dia de la Dona Treballadora, el nucli local de recent creació de la CUP de Tordera ha canviat les plaques que donen nom als carrers del centre de poble per plaques amb noms de dones il·lustres de la història.

D’aquesta manera, la Plaça de l’Església s’ha reanomenat Plaça Felicita Sagrera, en honor a la poetessa torderenca que va morir fa unes setmanes. El Camí Ral, que travessa tot el poble, ha estat batejat com a Carrer Aurora Bertrana, per l’escriptora gironina. L’activista per l’equiparació de drets civils Rosa Parks ha donat nom al cèntric Carrer Sant Ramon.

Les altres dones que han rebut una placa als carrers i places torderenques són Clara Campoamor, Marie Curie, Jane Goodall, Montserrat Roig, Silvia Federici, Frida Khalo, Marie de Gournay, Maria-Mercè Marçal, Hipatia d’Alexandria, Chimamanda Ngozi Adichie, Rosalind Elsie Franklin i Neus Català.

A través d’aquesta acció, així com amb un manifest publicat a les seves xarxes socials, la CUP de Tordera s’afegeix a la vaga general feminista de 24 hores convocada per aquest dijous 8 de març, per tal de reivindicar l’equitat de gènere en tots els àmbits de la vida quotidiana.

La nova Candidatura d’Unitat Popular de Tordera té previst realitzar un acte de presentació oficial el proper mes de maig. Mentrestant, els seus membres van informant de les accions a través dels diferents perfils de Facebook, Twitter i Instagram. Les persones interessades hi poden contactar a través del correu electrònic tordera@cup.cat.

ÚLTIMES NOTÍCIES