IniciNoticiesEducacióTordera aprova una moció en defensa de l’escola catalana

Tordera aprova una moció en defensa de l’escola catalana

ple ajuntament 1 marçEl ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat una moció, presentada per ERC-Gent de Tordera, en defensa de l’escola catalana i la immersió lingüística.

El text de la moció expressa el compromís de l’Ajuntament de Tordera per “actuar de manera activa en suport del model educatiu català, que contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure, i que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen”. En el document manifesta, explícitament, el rebuig a “l’intent de segregació dels infants per motiu lingüístic” i a “qualsevol atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya”, incloent-hi la proposta del govern central d’incorporar una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana. 

La moció també defensa la immersió lingüística com un “factor important per a afavorir la cohesió social des d’una perspectiva intercultural” i com a puntal del model educatiu català i de la seva trajectòria de pluralitat i innovació pedagògica. Així ho detallava el regidor d’ERC, Xavier Pla.

escola catalana erc

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin va recordar que la seva valoració és a títol individual. Martin creu el model lingüístic no és un problema a Catalunya.

escola catalana pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt assegura que el model d’ensenyament és integrador i d’èxit, i creu que PP i Ciutadans ho critiquen només amb finalitat electoral.

escola catalana som

La regidora socialista, Carme Fernàndez considera inadmissible aquest atac a l’escola catalana. Segons Fernàndez la nostra escola és capdavantera i que l’ objectiu ha de ser millorar el funcionament de les escoles.

escola catalana psc

El regidor del Pdecat, Àngel Pous apunta que el model aconsegueix una integració, qualitat i cohesió. Pous va aprofitar per fer lectura del manifest consensuat pel consell escolar municipal respecte aquest tema.

escola catalana pdecat

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro, va expressar que el text proposat és molt dur i que pot ofendre algun ciutadà.

escola catalana villaro

El regidor d’ERC, Xavier Pla va recordar al regidor Villaro que el realment dur i agressiu és l’aplicació de l’article 155 per part de l’estat espanyol.

escola catalana erc 2

Amb tot, el text insta el futur Govern a vetllar pel compliment de les lleis catalanes i l’excel·lència del sistema educatiu, i trasllada la defensa del model actual al Congrés, el Senat, el govern central, la Generalitat, els municipis i les escoles. La moció es va aprovar amb 16 vots a favor i l’única abstenció del regidor Villaro.

ÚLTIMES NOTÍCIES