IniciNoticiesMedi ambientLa neu cau a Tordera. Quallant a les zones més altes i...

La neu cau a Tordera. Quallant a les zones més altes i enfarinant a la resta del municipi

nevada 28-02-18 - 2Des de primera hora del matí la neu cau a Tordera. En aquesta ocasió, el flocs no només es veuen a les zones altes del municipi, sinó també en el mateix nucli urbà. Igual que ahir, la neu està quallant en zones com Hortsavinyà, Can Camps, Can Domènec i Roca-Rossa, i està enfarinant a la resta del municipi. La Regidoria d’Ensenyament informa que, atenent les indicacions de Protecció civil , les escoles de Tordera públiques i concertades, restaran obertes avui però sense garantir l’activitat acadèmica normalitzada. El transport escolar es va decidir ahir suspendre el seu servei avui dimecres.

El regidor de seguretat i protecció civil, Xavier Martin apunta que durant la matinada s’ha tirat sal a diverses urbanitzacions i recomana seguir les informacions i recomanacions dels canals oficials de Tordera (Ajuntament, Policia Local, Protecció Civil i Ràdio Tordera).

xavi martin 10h 28,02

A partir d’aquest migdia, la neu s’ha convertit en aigua. Arribat aquest moment, les dotacions de Policia Local i Protecció Civil estaran en alerta davant possibles augments de cabals de rieres i riu. Ho detalla el regidor martin.

martin post nevada 1

Durant les properes hores, equips de la brigada municipal seguiran actuant en plaques de gel que es detectin en el terme municipal.  Xavier Martin recomana evitar desplaçaments innecessaris.

martin post nevada 2

Protecció Civil,  ha anunciat que  fins que passi el temporal, queda prohibida la circulació de camions de més de set tones i mitja a tot Catalunya. És la primera vegada a la història que aquesta restricció s’aplica de forma generalitzada a tot el territori.

D´altra banda, els centres de salut activaran un protocol de reprogramació de visites per les persones que no puguin desplaçar-s’hi demà. Les reprogramacions s´han de realitzar posant-se en contacte amb el centre de salut respectiu. El telèfon 061 CatSalut Respon del Departament de Salut es reforçarà per atendre les consultes de persones que es trobin malament i tinguin dubtes sobre si han d’anar a urgències.

ÚLTIMES NOTÍCIES