El consorci de Promoció Turística del Maresme ja treballa amb la “Taula de Gastronomia”. L’objectiu és que tots els agents implicats en el món culinari de la nostra comarca promocionin els productes de la nostra terra més enllà de les nostres fronteres. Alhora, aviat es designaran els denominats ambaixadors que també formaran part d’aquesta taula.
El president del consorci de Promoció Turística, Joaquim Arnó, diu que la idea és potenciar la nostra gastronomia promocionant els calamars d’Arenys, el vi d’Alella, el pèsol de Llavaneres o les maduixes de la Vallalta. L’objectiu és vendre els productes del Maresme i donar-li a la comarca un tret diferencial respecte a altres zones d’arreu de Catalunya.
Dins aquesta taula també es vol crear un grup de cuiners que actuïn com ambaixadors dels productes i la cuina del Maresme. Arnó destaca que es vol atraure visitants a tastar plats elaborats amb els nostres productes.
A tot això, el Maresme es prepara per inaugurar les primeres jornades gastronòmiques de l’any. Serà el pròxim mes de març i tindran els pèsols com a protagonistes.