IniciNoticiesMedi ambientEls nius de vespes asiàtiques arriben a Tordera

Els nius de vespes asiàtiques arriben a Tordera

vespa asiaticaLa problemàtica de les vespes asiàtiques és una de les preocupacions mediambientals del moment. Aquestes, són una espècie de vespes d’una mida major a les autòctones i que, en principi, no tenen la necessitat d’atacar a les persones, les quals van entrar des de França cap a la província de Girona i la de Lleida. Des d’aquest punt, s’estan estenent a tot el territori, arribant, en part, a Tordera. Malgrat això, el problema és que aquestes vespre ataquen a les abelles  de mel. Aquest fet, ha provocat que aparegués una preocupació entre els apicultors per la disminució de l’espècie autòctona, per la qual cosa la producció de mel de la zona està en perill.

Des del consistori torderenc, s’ha recolzat als apicultors per començar una col·laboració entre aquestes dues parts per localitzar i eliminar el niu de vespes asiàtiques. Tal i com explica Carles Aulet, regidor d’obres i serveis de l’ajuntament de Tordera, s’han eliminat fins a 6 nius.

aulet vespa asiatica 1

Des de la regidoria s’avisa que la majoria de nius s’han trobat en arbres de l’espècie de Roures i Pollancres i busquen zones baixes en arbres molt alts situats en zones humides. Des de la Generalitat faciliten equips per actuar i poder exterminar aquesta mena de nius.

ÚLTIMES NOTÍCIES