IniciNoticiesEducacióInstituts de Blanes, Lloret i Tordera se sumen al Projecte Olisses amb...

Instituts de Blanes, Lloret i Tordera se sumen al Projecte Olisses amb Aspronis per reciclar oli domèstic

OLISSESA finals de novembre del 2017, ara fa tot just un any, la Fundació Aspronis va donar a conèixer un pla endegat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes per recollir l’oli usat de cuina domèstic en clau de sostenibilitat. Es tracta del Projecte Olisses, que durant el passat curs escolar 2016-2017 va comptar amb l’adhesió de les set escoles públiques de primària de Blanes, a més a més del Centre d’Educació Especial Ventijol.

Ara, la Fundació Aspronis vol fer extensiu el projecte a tots els centres educatius de la Selva i el nord del Maresme. Per això, s’estan mantenint contactes amb els ajuntaments de les poblacions de l’àrea d’actuació assistencial de la fundació. Des de les regidories d’Educació es vehicula el contacte amb els centres d’ensenyament, de manera que durant aquest nou curs escolar 2017-2018 ja s’estan sumant adhesions amb els alumnes de secundària. Moltes famílies dels instituts de Blanes, Lloret i Tordera s’han avingut a col·laborar en la recollida d’oli de cuina.

Durant el passat curs escolar, els centres de primària que han participat en el Projecte Olisses van recollir un total de 2.590 kg d’oli domèstic, una quantitat que des de la Fundació Aspronis han valorat de manera molt positiva. L’objectiu és aconseguir la conscienciació dels infants i les seves famílies sobre la importància de recollir l’oli domèstic usat enlloc de llençar-lo per l’aigüera. Aquest compromís amb la responsabilitat social amb l’entorn, a banda d’afavorir el medi ambient, estalvia recursos i dóna feina i visibilitat a les persones en risc d’exclusió. Aquest darrer extrem és perquè un grup de persones amb discapacitat intel·lectual del Servei Ocupacional d’Inserció de la Fundació Aspronis s’encarrega del repartiment als centres escolars dels envasos de plàstic on es diposita l’oli usat.

Explica el projecte, Jordi Saavedra, director-gerent Aspronis.

olisses

Es tracta d’envasos estancs, resistents i nets que els alumnes que col·laboren s’enduen a les respectives llars. Un cop plens, els retornen als centres escolars i els membres d’Aspronis passen a recollir-los per fer-ne el reciclatge. A partir d’aquí el procés torna a començar i s’enduen un nou envàs buit a casa. Pel que fa als envasos, un cop s’ha abocat l’oli per a la seva reutilització, les persones amb discapacitat intel·lectual s’ocupen del rentat per tornar a ser omplenats.

ÚLTIMES NOTÍCIES