IniciNoticiesCultura"Éssers diminuts" a la Biblioteca de Tordera

“Éssers diminuts” a la Biblioteca de Tordera

expo essers diminutsDurant aquest mes de Novembre podem veure l’exposició Éssers diminuts fabulosos a la sala infantil de la Biblioteca de Tordera.

Les narracions de tradició oral ens diuen que, des de temps immemorials, els homes i les dones han cregut que les forces de la natura eren genis, esperits o divinitats. A la mitologia catalana també se n’hi troben, d’éssers eteris, incorporis, impalpables, de naturalesa fabulosa i diminuta.

L’exposició itinerant, Éssers diminuts fabulosos, aporta informació sobre cinc espècimens: el follet, el minairó, el dimoni boiet, la petita dama, i el perot i la caterineta. A la mostra podem conèixer com són, on els podem trobar i què en diuen d’ells. A més descobrim una tria de relats que exemplifiquen les relacions que han mantingut amb els humans.

Aquesta exposició de butxaca està realitzada amb caixes de vi apilades i, col·locades de tal manera que els visitants la puguin rodejar sencera, ja que conté informació per als quatre cantons, disposada en 5 escenes on es presenten cada un dels personatges en el seu hàbitat. A més, disposa de fulletons explicatius de cada ésser mitològic i d’un recull de contes relacionats.

Les velles creences d’arrel mitològica han deixat empremta en la nostra manera de pensar. En aquest conjunt de diorames coneixem qui i què són, promovent la literatura en català més popular. La mostra es podrà visitar, a la sala infantil de la biblioteca, fins al 5 de desembre.

ÚLTIMES NOTÍCIES