IniciNoticiesSalutComença la campanya de vacunació contra la grip

Comença la campanya de vacunació contra la grip

campanya vacunacio gripAquesta setmana s’ha posat en marxa la campanya de vacunació de la grip. L’objectiu és evitar les complicacions d’aquesta malaltia en la població més vulnerable. Aquest any es posa especial atenció en el col·lectiu d’embarassades, ja que tot i ser població de risc, no acostumen a vacunar-se. La vacuna protegirà la dona i també, molt important, el nadó. Sobretot, durant els primers mesos de vida. Ho ha dit a la Xarxa, Carmen Cabezas, sub-directora general de Promoció de la Salut.

grip 1

També ha parlat de l’important paper de les farmàcies comunitàries. Tasca pedagògica i de centinella recomanant als col·lectius de risc, i sobretot als joves, de la conveniència de vacunar-se.

grip 2

Enguany s’han distribuït 1,2 milions de vacunes entre els centres vacunals i els centres d’atenció primària, i es calcula que la durada de la campanya sigui de dos mesos. L’activitat gripal a Catalunya durant la temporada 2016-2017 va ser moderada amb 601 casos greus confirmats pel virus de la grip. La majoria de casos eren persones no vacunades, entre les quals hi va haver 90 defuncions

ÚLTIMES NOTÍCIES