IniciNoticiesEls directors i directores dels col·legis electorals a Tordera creuen que l’...

Els directors i directores dels col·legis electorals a Tordera creuen que l’ estat no està actuant correctament

1415723929728La fiscalia no vol cap col·legi electoral obert diumenge i ha donat instruccions als Mossos per evitar-ne l’obertura. La Fiscalia Superior de Catalunya ha requerit als Mossos que precintin els centres de votació “amb l’antelació suficient i, en qualsevol cas, abans del 30 de setembre“. Els Mossos també hauran de vetllar perquè els precintes siguin inviolables fins a les nou del vespre de diumenge. És a dir, haurien de fer guàrdia i impedir que ningú els arrenqui, si cal amb arrestos a persones que podrien ser acusades de desobediència i acabar pagant una multa.

De moment, els Mossos d’Esquadra ja estan complint les ordres que aquest dilluns va donar la fiscalia: identificar els responsables dels centres designats com a col·legis electorals i que s’entregui tota la documentació relacionada amb l’1 d’octubre. Els directors i directores dels col·legis electorals de Tordera estan tranquils davant aquest requeriment, La directora de l’ escola La Roureda, Silvana Ballbé no entén  aquesta ordre tenint en compte que les claus estan en propietat del departament d’ ensenyament i l’ ajuntament.

Silvana Roureda 1

Ballbé troba surrealista la situació, i més, després de conèixer l’ ordre de precintar l’ escola divendres a la tarda per impedir el referèndum. La directora de la Roureda creu que l’ estat no està actuant bé.

Silvana Roureda 2

El director de l’ IES Lluís Companys, Carles Carré recorda que no són els titulars dels edificis escolar i no entén les amenaces personals que els arriben de la fiscalia i l’ estat. Carré parla d’ impotència, injustícia i indefensió.

IES Carles Carre 1

Sobre l’ ordre de precintar l’ institut abans de dissabte, Carré assegura que la mesura els farà anar molt malament. El director creu que aquesta mesures són pròpies d’ altres èpoques.

IES Carles Carre 2

La instrucció precisa que caldrà desallotjar i identificar les persones que hi pugui haver al lloc i confiscar tot el material vinculat a la votació, “sobretot urnes, equips informàtics, paperetes i documentació o propaganda electoral”.  La directora de l’ escola Serra de Miralles, Montse Castany explica que estan tranquils i que l’ escola respira total normalitat. Sobre l’ ordre de retirar urnes, paperetes o material electoral, recorda que en altres comicis, els dispositius electorals mai s’ han muntat en horari escolar.

Serra Miralles Montse

 L’ ajuntament de Tordera ha cedit a la generalitat els espais de l’ Escola La Roureda, Escola Serra de Miralles, Institut Lluís Companys i Pavelló poliesportiu municipal per la celebració del referèndum.