IniciNoticiesCulturaLa proclamació dels nous representats del pubillatge local, el correfoc i el...

La proclamació dels nous representats del pubillatge local, el correfoc i el pregó de Marc Torra, principals actes de Festa Major a la vigília de Sant Bartomeu

04624Després que el dol nacional per la barbàrie a Barcelona i Cambrils alterés el calendari de la Festa Major de Tordera, els actes de la celebració de Sant Bartomeu continuen. Entre avui i divendres tindran lloc el gruix d’activitats per a totes les edats i per a tots els gustos que Comissió de Festes, Regidoria de Joventut i entitats locals han preparat per aquests dies.

A dos quarts de 8 del vespre es farà la proclamació dels representants del pubillatge local 2017, a la Plaça de la Concòrdia. Enguany, a més d’escollir els nous Pubilla i Hereu de Tordera, com a novetat, també es proclamarà per primer cop la Pubilleta i l’Hereuet. L’Hereu i la Pubilla 2016, Arnau Costabella i Cristina Agell, fan un balanç molt positiu del seu pas aquest any pel pubillatge.

actes-23-1

A les 10 de la nit començarà el correfoc de la Colla de Diables de Tordera. El recorregut serà el següent: carrers Faura, Sant Bartomeu, Ciutadans, Creus, Santa Llúcia, Folch i Torres, Camí Ral, Doctor Trueta, Sant Ramon, Ciutadans i Plaça de l’Església. El cap de de la Colla, Àlex Juli, ha recordat les mesures de seguretat per als participants al correfoc. En aquest sentit, ha demanat molta atenció a tothom.

actes 23-2

Un cop finalitzat el correfoc, cap a les 11 de la nit, començarà el pregó de la Festa Major des del balcó de l’Ajuntament, a càrrec del jugador d’hoquei Marc Torra. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha destacat la trajectòria del torderenc.

actes 23-3

Just després del discurs, es projectarà per primera vegada un vídeo mapping a la façana de l’Ajuntament de Tordera que comptarà amb diversos elements del poble i de la Festa Major. Seguidament, hi haurà ball amb el grup La Loca Histeria i Bala Hits. També al mirador de la Plaça de l’Església també hi haurà barraques.

A les 6 de la matinada, els que encara aguantin la nit o els que s’aixequin ben d’hora, tenen una xocolatada popular per esmorzar, a la Plaça de la Concòrdia.