IniciNoticiesMedi ambientEs reactiva l’alerta per calor extrema i es manté el risc d’incendi...

Es reactiva l’alerta per calor extrema i es manté el risc d’incendi al Maresme

risc incendi 4-8-17Segueix el risc d’incendi a Catalunya. El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat manté activat el nivell 2 d’alerta del Pla Alfa de vigilància i prevenció d’incendis forestals al Maresme i a 32 comarques més de Catalunya. De la mateixa manera, en aquests territoris continua la prealerta del Pla INFOCAT d’emergències per incendis forestals.

El Pla Alfa és el procediment operatiu d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d’incendi que es produeixin. Amb el nivell 2, els Agents Rurals reforcen la vigilància d’activitats a l’entorn d’urbanitzacions i zones boscoses amb l’objectiu d’evitar conductes de risc. A més, es prohibeix completament fer foc i fogueres. El coordinador de les Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme, Oriol Bassa, ha demanat en declaracions a Ràdio Calella TV extremar la precaució.

tall incendis

Davant d’aquesta situació, de cara al cap de setmana, es demana a la ciutadania anar amb molt de compte i alertar ràpidament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum. Protecció Civil recorda també que cal extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, llençar les deixalles en entorn boscós o a prop.

Per altra banda, l’onada de calor seguirà més hores amb nosaltres. Servei Meteorològic de Catalunya ha tornat a activar l’alerta per calor extrema al Maresme. Hi ha perill de temperatures extremes a tota la província de Barcelona i també a algunes comarques de Girona, Tarragona i Lleida. Davant d’aquesta alerta, Protecció Civil de Catalunya ha activat el Pla Procicat.

En aquest sentit, es recomana a la ciutadania que s’eviti les activitats físiques intenses a les hores de més calor i es begui molta aigua. Davant d’aquesta situació, es demana especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES