IniciNoticiesPolíticaS’aprova la prestació del servei públic municipal de Protecció Civil

S’aprova la prestació del servei públic municipal de Protecció Civil

ple junyL’ajuntament de Tordera aprova l’establiment i prestació del servei públic municipal de Protecció Civil. El cos neix a Catalunya el 1949 i és voluntari. Actualment està present a moltes poblacions catalanes i a Tordera s’ha posat en marxa amb una desena d’efectius, que ja han fet la formació corresponent. La seva tasca és sumar esforços a la feina que ja fan els diferents cossos de seguretat. Dins el cos de Protecció Civil, existeixen dues branques de treball. La part tècnica és la que ja s’ha fet a Tordera, on un expert en aquest tipus de seguretat pública ha elaborat, homologat, tramitat i gestionat els diferents plans d’emergència al municipi. Un pla d’emergència és un document que analitza una determinada actuació, amb els riscos que hi poden haver i les possibilitats que hi ha de solucionar-ho. Alguns són generals per a tots els municipis, mentre que d’altres són particulars, en funció de les característiques de cada poble o ciutat. Un cop enllestida aquesta feina, faltava l’altra branca de treball, la operativa; és a dir, crear un cos de persones voluntàries per desenvolupar el servei de Protecció Civil. Fins ara ja s’ha registrat l’associació; s’ha seleccionat el personal, procurant que fossin persones vàlides per a les tasques que hauran de fer, i també s’ha elaborat la memòria justificativa del servei i el corresponent reglament, a més del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tordera i el cos. 

El regidor de Seguretat i Protecció Civil, el popular Xavier Martin assegura que el cos ja està operatiu, i que ha col·laborat en diverses actuacions i esdeveniments del municipi.

proteccio civil pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt va encoratjar els membres del cos a treballar pel poble.

proteccio civil som

El regidor del PSC, Rafa Delgado apuntava que el servei de Protecció Civil arriba tard, però celebra que ja sigui realitat.

proteccio civil psc

El regidor d’ERC, Xavier Pla destacava el paper voluntari dels membres de Protecció Civil. Els republicans recorden que nou cos hauria de complementar les funcions de la policia municipal.

proteccio civil erc

El regidor del PDeCAT, Marçal Vilajeliu, creu que la creació del nou servei de Protecció Civil serà molt útil, tenint en compte la singularitat orogràfica i social de Tordera.

proteccio civil pdecat

La seu de l’Associació de Protecció Civil de Tordera s’ubicarà al mateix edifici de la Policia Local, a l’espai que actualment ocupa el grup d’Agents Cívics. D’inici, el cos estarà format per una desena de voluntaris, però la voluntat és ampliar el nombre d’efectius progressivament. En el cas de Tordera, les funcions de Tècnic de Protecció Civil, l’encarregat de supervisar i marcar les directrius del cos, les assumirà el cap de la Policia Local.