IniciNoticiesEntitatsRàdio Tordera estrena programació d’estiu amb nombroses novetats

Ràdio Tordera estrena programació d’estiu amb nombroses novetats

05163Ràdio Tordera comença la programació d’estiu que s’allargarà fins a mitjans setembre. Habitualment la graella d’estiu acostuma a tenir un doble objectiu prefixat: Esdevenir un banc de proves de cara a la nova temporada de tardor-hivern i Integrar a la programació diària a joves locutors que durant la resta de l’any per motius acadèmics no tenen prou disponibilitat.

La graella d’estiu contenia més música que la d’hivern a totes les seves franges, enguany aquesta s’ha concentrat a les tardes i els matins han quedat configurats com una important i potent franja d’informació. Engega finalment el projecte d’ un informatiu comarcal amb el suport de la Xarxa de Comunicació Local que subvenciona tots els costos derivats d’aquests. L’objectiu de l’informatiu comarcal és cobrir l’Alt Maresme i la Selva Marítima abraçant des de Blanes-Lloret a Calella- Sant Pol fins Hostalric-Maçanet i mica en mica consolidar-se com un referent a la zona.

L’informatiu consta d’edicions diàries d’una hora i una versió de cap de setmana en format d’entrevista o tertúlia. Ara s’està fent el procés de contractació laboral (1 periodista) la fa Ràdio Calella Televisió (empresa pública) i tant el procés de selecció de personal com la gestió de la producció i realització recau sobre les direccions de les tres emissores.

L’altre novetat és un Magazine Matinal Coproduït.  Ràdio Tordera va presentar i liderar el projecte en el qual es presentava com a emissora de capçalera d’un magazine comarcal en el que també s’hi incloïa a Ràdio Palafolls i Ràdio Calella basat amb l’actual magazine dels matins. El projecte va ser validat per la Xarxa amb l’afegit d’incloure a Ràdio Cardedeu, que havia quedat despenjada del seu projecte i que per motius tècnics no podia incloure’s amb el grup liderat per Mataró. L’hora d’informatiu de 10:00 a 11:00 desapareix tot i que l’actualitat local estarà inclosa a l’informatiu comarcal i als diferents butlletins matinals.

La referència de pes es desplaça a les 13:00 hores. L’equip d’esports no descansa aquest estiu amb el programa diari Banqueta d’estiu de 20:00 a 21:00h.

Les tardes seran musicals amb el zona d’ estiu i el magazine de tardes presenta dos nous apartats derivats de la graella de tardor-hivern: De l’apartat descobrint Tordera, de l’informatiu, en neix Espais Naturals, un magazine dedicat a divulgar espais d’interès natural propers al nostre poble guiats per especialistes. De l’apartat de la tarda és a tres bandes d’improvisació, neix Xerrameca un programa d’improvisació de la mà de l’Héctor Pérez, actor d’improvisació i Toni López.

La temporada d’estiu prepara diverses  retransmissions d’actes representatius, com els de la festa major de Sant Bartomeu.

Ràdio Tordera seguirà apostant també per les noves tecnologies: d’una banda amb la identitat al Facebook i al Twitter, on s’hi plasmen a diari les notícies i les diferents informacions relacionades amb l’emissora; i de l’altra, amb les emissions d’Internet i ràdio a la carta.

Pots llegir la memòria de la programació d’estiu clicant aquí.