IniciNoticiesMedi ambientUn estudi alerta del greu decaïment dels boscos del Maresme

Un estudi alerta del greu decaïment dels boscos del Maresme

tomicus pins maresmeLa combinació de factors com la sequera, l’afectació del petit escarabat del gènere Tomicus i l’existència de diversos fongs està provocant un greu decaïment de gran part dels boscos del Maresme. Aquesta pèrdua de vigor, que s’ha anat accentuant en els darrers dos anys, afecta especialment les masses boscoses orientades cap al sud i les pinedes.

Aquests són els resultats d’un estudi encarregat per la Diputació de Barcelona a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), en suport de les associacions de propietaris forestals. L’estudi, es basa en la comparació d’imatges procedents del satèl·lit Sentinel-2 preses durant un any, entre l’estiu del 2015 i el del 2016.

Les imatges han permès identificar la superfície dels boscos del Maresme amb diversos graus de decaïment i aventurar que, si les condicions meteorològiques d’enguany són similars a les d’anys anteriors, especialment pel que fa a l’escassetat de pluges, el decaïment s’accentuarà. L’objectiu és confirmar i quantificar la tendència detectada i, en aquest sentit, la Diputació de Barcelona i l’ICGC estan avaluant la possibilitat de portar a terme aquest 2017 un nou seguiment de la massa boscosa del Maresme, que es completaria amb treball de camp per a la seva validació.

ÚLTIMES NOTÍCIES