IniciNoticiesMedi ambientProtecció Civil difon un seguit de consells per prevenir els efectes de...

Protecció Civil difon un seguit de consells per prevenir els efectes de la calor

onada calor proteccio civilProtecció Civil de l’Ajuntament de Tordera comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, correspon emetre un avís de risc de calor per avui i durant els propers dies. L’onada de calor que des de dissabte afecta tot el país ha portat a registres de temperatures gens habitual per l’època de l’any. Unes temperatures que obliguen a ser prudents per evitar problemes de salut. Joan Guix és secretari de Salut Pública del Departament de Salut.

Joan Guix

Recordem els consells bàsics per fer front a aquest augment significatiu de les temperatures, sobretot en el cas de les persones més vulnerables a la calor, com la gent gran, els nadons o els malalts crònics. Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol. A la nit, obriu les finestres de casa per refrescar-la. Estigueu-vos a les estances més fresques, recorreu a algun tipus de climatització (com ara ventiladors o aire condicionat), refresqueu-vos sovint amb dutxes o tovalloles mullades, beveu aigua fresca de forma regular encara que no tingueu set i, si teniu animals de companyia, procureu que no s’estiguin al sol i hidrateu-los.

Al carrer es recomana portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera, de colors clars i que no sigui ajustada. Caminar per l’ombra, descansar en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats, portar aigua i beure’n sovint, així com evitar sortir a les hores de més calor i evitar també les activitats físiques intenses.

Pel que fa als àpats, prepareu plats lleugers, que no siguin molt calents i que no portin massa calories (salses, fregits o arrebossats); tampoc prengueu begudes alcohòliques, però sí aliments rics en aigua.

ÚLTIMES NOTÍCIES