IniciNoticiesMedi ambientLa Diputació de Barcelona s'adhereix al Clúster per la Biomassa. Can Pica...

La Diputació de Barcelona s’adhereix al Clúster per la Biomassa. Can Pica i Mas Ritort de Tordera ja fa anys que utilitzen aquest sistema

Ple_diputacio_biomassaLa Diputació de Barcelona fa una aposta decidida per la Biomassa, l’única energia renovable que ha seguit creixent malgrat la crisi i que vol ser la segona més important d’aquí al 2020, per darrera de l’eòlica. Amb l’objectiu de promocionar aquest tipus d’energia verda, la Diputació s’ha adherit al Clúster de Biomassa de Catalunya. I reclama al govern espanyol una normativa més adaptada a les necessitats actuals, per superar les mancances que limiten l’aprofitament d’energia. La masia de turisme rural de Can Pica de Tordera s’escalfa des del 2013 amb una caldera de biomassa de llenya, que ha substituït l’antiga caldera de gasoil. L’escola taller Mas Ritort de Tordera també va instal·lar el 2013 un sistema de biomassa, que permet un estalvi de 12.000 euros. 

Catalunya és el quart país d’Europa amb més superfície forestal i el fet que més de la meitat del territori siguin boscos dóna moltes possibilitats per promoure la biomassa com a alternativa energètica. Amb aquesta premissa, la Diputació de Barcelona promou la creació de calderes de biomassa als equipaments públics. Però no només això, entén aquesta aposta com a una bona sortida econòmica, de creació de llocs de treball i de gestió antiincendis dels boscos. Valentí Junyent és el diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient.

valenti 1

Ara bé, un dels problemes del sector és el marc normatiu. Per això, la Diputació reclama al govern espanyol que superi les mancances que limiten l’aprofitament d’energia.

valenti 2

La Diputació de Barcelona també treballa en un estudi que pugui projectar els requeriments i costos de la transició cap a la biomassa.

ÚLTIMES NOTÍCIES