IniciNoticiesMedi ambientEs triplica l'entrada de gossos potencialment perillosos al CAAD Maresme

Es triplica l’entrada de gossos potencialment perillosos al CAAD Maresme

caad maresme gppCrit d’alerta de la gossera del Consell Comarcal del Maresme, a Argentona. Es troben al límit de capacitat, amb uns 240 animals, perquè cada vegada recullen més gossos dels anomenats potencialment perillosos. Aquests animals pràcticament mai troben amos que els vulguin adoptar.

En només quatre mesos del 2017, ja se n’han recollit 18. Fa dos anys, en el mateix període, se’n recollien quatre. L’alarma es va començar a disparar l’any passat, amb l’arribada al centre de 46 gossos “GPP”, 30 més que el 2015. El 82,6% havien estat abandonats, el 15,2% van ser comissats als seus propietaris i un animal va ser rescatat dels maltractaments que patia.

L’Associació de Voluntaris del Centre d’Acollida d’Animals del Maresme ha començat una campanya per desestigmatitzar aquestes races de gossos. Fernando Cabello és conseller de medi ambient del Consell Comarcal.

gossos perillosos

A més, els animals cal que estiguin xipats i censats en el municipi on resideixin. En cas que no sigui així, pot comportar una multa. El Centre d’Atenció d’Animals dóna servei a 15 municipis de la comarca, entre ells Malgrat, Pineda i Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES